Specifieke tag solutions

Ferm RFID solutions is gespecialiseerd in het realiseren van specifieke tag solutions voor een variatie van oplossingen en aan diverse klanten.

Ferm RFID solutions is in staat om tags op maat te ontwerpen en distribueren, om specifieke vereisten van allerlei situaties en klanten tegemoet te komen.

Daarnaast bieden wij standaard oplossingen en producten die reeds, succesvol, in gebruik zijn bij diverse klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is het Drents museum, waarvan tevens een case study (PDF) beschikbaar is.

 

 

De ideale oplossing

De gepatenteerde productiemethode maakt het mogelijk dat iedere op maat gemaakte tag in enkele uren kan worden geproduceerd. Dit resulteert in het vinden van de ideale tag en oplossing voor iedere klant.

Ferm RFID solutions bezit een database met meer dan honderd standaard, en eerder op maat gemaakte, antenne-ontwerpen en bijbehorende applicaties.

Enkele voorbeelden:

  • Absolute flexibiliteit in afmeting, format en leesafstand;
  • Betere performance in ieder opzicht door de (koperdraad) antenne, die zo’n 30x dikker is dan een geëtste antenne;
  • Aanpassingsvermogen in leesafstand en corrigerend vermogen van storende omgevingsfactoren;
  • Milieuvriendelijk ontwikkelingsproces zonder verspilling;
  • De tags kunnen tot wel 240 graden Celsius aan;
  • En kunnen op elk materiaal zonder "raar (plastic) materiaal" ertussen geproduceerd worden.

Milieuvriendelijke tag

Ferm RFID solutions heeft de eerste 'groene' tag, die een milieuvriendelijk ontwikkelingsproces doorloopt, zonder verspilling. 

Na introductie van de wereldstandaard, nam het gebruik van RFID tags op item-niveau snel toe. Parallel aan de groei van het gebruik van RFID begonnen ook de discussies omtrent schadelijke effecten op het milieu te ontstaan.

Het Europees Comité heeft besloten dat RFID tags met een geëtste antenne en een plastic inlay beschouwd worden als chemisch afval. In onze mening heeft de RFID-markt hier nog geen concreet antwoord op gevonden.

RFID Solutions

1. RFID Opleidingen

Onze opleidingen en trainingen behandelen alle aspecten en vraagstukken rondom RFID. Van de techniek en invloed op de bedrijfsprocessen tot de marktontwikkelingen en best practices. Desgewenst stellen we samen met u een opleidingstraject op maat samen.

In dat kader is het aardig te weten dat onze gastcolleges bij de masteropleiding van Nijenrode door de cursisten als beste van het jaar beoordeeld is.

2. RFID Strategy workshop

Samen met u bepalen we de toegevoegde waarde van RFID voor uw organisatie. Een workshop van een dag is vaak voldoende om mogelijkheden in grote lijnen vast te stellen.

3. RFID Business case

Voordat u aan de slag gaat met de toepassing van RFID, wilt u weten of deze economisch haalbaar is. Wij stellen snel en efficiënt vast of een succesvolle businesscase voor u binnen handbereik is.

4. RFID Proof of concept

Om te weten of een bepaalde RFID-oplossing voor u werkt, is het belangrijk om de techniek in uw eigen omgeving te testen. Wij voeren de benodigde tests snel - vaak binnen een dag - en efficiënt voor u uit, opdat u precies weet waar u aan toe bent.

5. RFID Pilot

Voordat een RFID-toepassing in de praktijk wordt uitgerold, wordt de toepassing binnen uw eigen omgeving en processen getest. Dankzij deze gecontroleerde testfase kunnen we de toepassing volledig aansluiten op uw situatie en kunnen eventuele problemen tijdig worden achterhaald en opgelost. 

6. RFID Implementatie & roll out

Onze experts verzorgen de implementatie van RFID van A tot Z. Effectief en succesvol, zodat u zich kunt concentreren op uw core business en snel kunt profiteren van de voordelen die de toepassing van RFID u oplevert.

7. RFID Site survey

Met de RFID site survey stellen wij zonder omhaal vast of de techniek binnen uw RFID-omgeving naar behoren functioneert. Storingsbronnen in hard- en software worden onder de loep genomen en waar nodig opgeheven. U kunt snel (weer) profiteren van de voordelen die RFID u biedt.

8. RFID Audit

RFID is nog geen plug & play-techniek. Het is dan ook goed mogelijk dat u behoefte heeft aan een professionele second opinion aangaande uw lopende RFID-project.

Ferm RFID levert binnen korte tijd een rapportage van de stand van zaken. Het spreekt voor zich dat we op basis daarvan kunnen bijsturen om het project tot een succesvol einde te brengen.